Fundamentet for karreen på A13…
…er begreberne hjemlighed, tryghed og fællesskab, som er med til at give bygningen sit særlige arkitektoniske karakteristika, og som afspejles i både lejlighedsindretning, facadeudtryk og indretning af gårdrum og kantzoner. Boligbebyggelsen har en markant placering på en hjørnegrund mellem den eksisterende ’gule by’ der er karakteriseret af gule teglfacader og rejste tagrygge på den ene side og den nye bydel Høje Taastrup C, som i disse år skyder op omkring en fremtidig grøn bypark.
SOCIAL BÆREDYGTIGHED… Udformning af bebyggelsen skaber plads til mindre fællesskaber naboer imellem. På tagterrasserne er der lagt op til en uformel snak med naboen, ligeså vel som til fælles aktiviteter som at dyrke planter eller andet. Adgang til lejlighederne sker fra mindre altangange, hvorpå det er muligt at have krukker og en lille stol foran lejligheden. Disse altangange kan også blive mødesteder med naboen eller blot være en forlængelse af lejlighedens daglige liv og identitet. Bygningen står på en grøn og skulpturel sokkel, der optager niveau spring og skaber en rolig og inviterende overgang mellem by og bygning. Et arkitektonisk landskab. Her skabes der grønne lommer og det er her at by og bygningens beboere mødes, enten over terrassekanten eller på en indbygget bænk i den grønne rejste plint.
BÆREDYGTIGHED. Der er valgt gedigne, primært danske og langtidsholdbare materialer der sparer på både drift, forsyning og materialer, og dermed holdes bygningens CO2 aftryk mest muligt nede. Beplantning i gård og på tagterrasser og mure, er sammensat efter at have en høj biofaktor så at der tiltrækkes en blanding af insekter og dermed også forskellige fuglearter til området. Nysgerrige beboere kan følge livet i insekthotellet på den ene tagterrasse, som er en del af redskaberne til at skabe høj biofaktor. Regnvand opsamles fra tagarealer og hårde overflader og ledes i regn bede i åbne render. Alt efter behov for ekstra kapacitet etableres en tank til forsinkelse af regnvand.